Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2019 16:15 - Бог е един, само провайдерите са различни
Автор: bogdanabogdanova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 359 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Споровете и разногласията между религиите вече много векове разделят хората. Трябва да се научим да не спорим помежду си, доказвайки преимуществата на своята вяра. А да се обединим в служба на единия Бог. Нашият Създател. Само така може да постигнем хармония и да изпълним своето предназначение. Всички разногласия и спорове се създават изкуствено, за да се попречи на единството на хората. Защото ние сме силни само заедно.

Няма значение каква ти е религията. Има значение колко е силна вярата ти. Колко честно живееш и колко добро и зло носиш на другите хора в този свят. Струва си да помним, че това тяло ни е дадено за временно ползване. Затова много по-мъдро е най-напред да отделяме време и да развиваме душата си. Не трябва да се забравя и за тялото, но не и да му се посвещава целия живот – само на парите, яденето и удоволствията.

Когато дойде време да си тръгнат, а този момент настъпва абсолютно за всеки, такива хора чувстват дълбоко разочарование. Чувство на неудовлетвореност. Чувство за напразно изживян живот без да е разбрал защо е роден. За да работи и яде? Глупаво е…

Аз, например, смятам, че Бог е един, а различните религии – са Път към Него. Но най-главният Път се намира в нашето сърце. Безусловно, религията е необходима, за да не се тъпчем един друг, това е един своеобразен общ нравствен закон. Неотдавна четох Вербер, там се описва ситуация, в която група учени създават микро-свят и скоро се оказва, че тези малки човечета започват да буйстват, да нарушават всички закони и да се държат абсолютно неприлично. Затова те получили религията като начин за самоуправление на обществото като цяло. Религията веднага им внушила страх и ги задължила да изпълняват всички изисквания и предписания.

Не трябва да се бъркат Вяра и Религия. Това са съвсем различни понятия. Лично аз вярвам в Бог, той е в душата ми и на мен не ми е необходим някой трети, за до стигна до Него… Най-главната религия – това са доброто сърце, любовта, състраданието.

А какви жестоки постъпки извършват хората заради вярата… Но това вяра ли е? Или прикритие на собствената лудост…

Източници: http://anchiktigra.livejournal.comhttp://retaller.com




Тагове:   Бог,   религия,


Гласувай:
4


Вълнообразно



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogdanabogdanova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4267
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930